Bewerkingsmethoden

Alle bewerkingsmethoden op een rij. Bekijk hier onder welke bewerking voor jou het meest geschikt is!

Zeefdruk (rechtstreeks)

Hierbij wordt het logo/tekst aangebracht op het gaas van een zeefdrukraam. Op het gaas ligt een lichtgevoelige laag - een film - met wel en niet lichtdoorlatende delen. Uw ontwerp wordt op het gaas geplaatst en het geheel wordt belicht. De onbelichte delen worden weggespoeld van het gaas waardoor de inkt zijn doorgang kan vinden. Vervolgens wordt de drukinkt door het gaas gedrukt. Het artikel bevindt zich direct onder het gaas, waardoor de bedrukking uiteindelijk op uw artikel komt. Afhankelijk van het materiaal/structuur van het artikel en te drukken beeld wordt de fijnheid van het gaas bepaald. Deze drukmethode wordt veelal gebruikt voor het bedrukken van bijvoorbeeld t-shirts, promotionele tassen, ballpoints en vlakke artikelen.

Zeefdruk transfer

In basis is deze techniek hetzelfde als de rechtstreekse zeefdruk alleen wordt er nu in spiegeldbeeld op thermisch papier gedrukt. Hierna wordt er op een pers door middel van verhitting en druk het logo/tekst op het artikel aangebracht. Deze techniek wordt veel gebruikt op textiel en tassen met een grove structuur en meerkleurendruk op paraplu's.

Direct To Film (DTF) full colour transfer

Bij nieuwe techniek wordt op een speciale printer in waterinkt in spiegelbeeld op een transparante drager (rol) geprint. Dit geeft een fantastisch full colour beeld waar automatisch wit achter wordt geprint en hierdoor ook zeer goed bruikbaar op donkere ondergronden. Ook deze techniek hebben wij in eigen huis.
DTF wordt veel gebruikt op alle soorten textiel, tassen en paraplu's.        

Sublimatie

Dit is een proces dat gebruik maakt van hittegevoelige inkten die een verbinding kunnen maken met een speciaal hiervoor gecoat oppervlak en kan toegepast worden op metaal, keramiek, polyester, textiel, glas, kunststof, ...enz. het aanbod aan sublimeerbare produkten groeit nog elke dag.

Sublimatieinkten hebben de eigenschap te veranderen van een vaste vorm in een gasvormige toestand zonder door de vloeibare fase te gaan, door verhitting veranderen de inkten in een gas die de mogelijkheid heeft een verbinding aan te gaan met polyester of acrylaatoppervlaktes. Sublimatieinkten zijn hierdoor uiterst wasbestendig doordat het beeld zich niet aan de oppervlakte bevindt maar deel uitmaakt van het oppervlak.

De bedrukking is altijd full colour. Dit houdt wel in dat de ondergrond wit moet zijn. Bij lichte kleuren is het ook mogelijk om er een donkere kleur op te sublimeren

Tampondruk

Dit is een druktechniek waarmee bijna iedere ondergrond en vorm bedrukt kan worden. Door middel van een film van het ontwerp wordt uw ontwerp op een cliche aangebracht. Door een tampon, een rubberen beelddrager, wordt uw ontwerp op het artikel gedrukt. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende tamponvormen waardoor het mogelijk is zeer uiteenlopende artikelen te bedrukken. Deze druktechniek wordt veelal gebruikt voor het bedrukken van aanstekers, ballpoints, sleutelhangers en memorysticks.

Borduren

Bij deze techniek wordt het artikel geborduurd met gebruik van een (meerkops) borduurmachine. Er kan maximaal in 15 kleuren geborduurd worden. Het borduren van grote vlakken is tijdrovend en daarom een stuk duurder dan een klein logo. Borduren wordt veel gebruikt op textiel, caps en tassen.

Blind- en foliedruk

Hierbij wordt het logo, door middel van een stempel, op het artikel gedrukt met behulp van een pers. Hierbij dringt het ontwerp in het materiaal en geeft dit een verdiept beeld weer. Foliedruk ligt hier in het verlengde van alleen zit er nu folie tussen het artikel en de stempel. Hier zijn verschillende kleuren in verkrijgbaar. Veel gebruikt zijn de kleuren zilver- en goudkleurig. Beide druktechnieken worden veelal gebruikt bij lederen en PU artikelen zoals een documentenmap, portemonnaie en rijbewijsetui.

Lasergraveren

Dit is een bewerkingstechniek waarbij door middel van een computergestuurde laserstraal het ontwerp in het artikel wordt gebrand. Feitelijk wordt de bovenlaag van het metaal door een laserstraal weggebrand. Met deze techniek kan een erg strak en fijn eindresultaat worden behaald. De kleur wordt echter wel bepaald door het metaal dat onder de afwerklaag zit. Lasergraveren wordt veel gbruik op metalen artikelen als pennensets, sleutelhangers, memorysticks en een visitekaarthouder. Houten artikelen lenen zich echter ook uitstekend voor deze techniek.

 

Neem contact met ons op

Error 404